Antepfıstıklı Lokmalar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Antepfıstıklı Lokmalar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Şurup için

Antepfıstıklı Lokmalar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Şurup için, su ve şekeri tencerede 5 dakika karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bir kapta mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 kahve fincanı ılık su ile ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edip hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda ısısında 15-20 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta, antepfıstığı ve 1 bardak suyu ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat daha dinlendirin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızartın. Kevgirle süzüp servis tabağına alın. Üzerine soğuk şurubu gezdirin. İnce çekilmiş antepfıstığıyla süsleyip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kestaneli ve terbiyeli kereviz
Azeri Usulü Levengi
Ceviz sirkesi
Çiğ badem püresi
Susamlı çıtır krokan
Elmalı glutensiz cezerye