Vegan Muhlama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan vegan beslenenler için kahvaltıları lezzet şölenine çevirecek muhlama tarifi.

Vegan Muhlama Tarifi İçin

Malzemeler

Vegan Muhlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak eriyen vegan peynirini rendeleyin ve kenara alın.
  2. Bir tavaya vegan tereyağı veya bitkisel margarini koyarak eritin. Yağ tamamen eriyince altını kısın ve üzerine mısır unu ekleyin.
  3. Bir tahta kaşık yardımıyla elediğiniz unu kavurun.
  4. Vegan muhlama yapımında önemli olan kısım unun yavaş yavaş kavrulmasıdır.
  5. Daha sonra suyu ekleyerek yine kısık ateşte topaklanmaması için karıştırın. 
  6. Birkaç dakikanın ardından rendelediğiniz peyniri de üzerine ilave edin. Peynirler eriyip muhlama kıvamını alana kadar karıştırın.
  7. Peynirin tuzuna göre içerisine bir miktar tuz ekleyerek ocağın altını kapatın.
  8. Kalan 1 yemek kaşığı yağı da ayrı bir tavada eritin, rengi kahverengiye dönünce altını kapatarak muhlamanın üzerine dökün.
  9. Sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie