Vegan Menemen
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan beslenmeyi benimseyenler için gün boyu tok tutacak nefis bir menemen tarifimiz var. Kuru nohut, zerdeçal ve domates ile hazırlanan vegan menemeni, farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Vegan Menemen Tarifi İçin

Malzemeler

Vegan Menemen

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak soğanları ince ince doğrayın ve ocakta su kaynatın.
  2. Kaynar suyu tavaya alın ve içerisine domates salçası ile doğranmış soğanları ekleyin.
  3. Soğanların rengi pembeleşinceye kadar soteleyin.
  4. Bu esnada domatesleri de küçük küçük doğrayın. Mantar ve biberi de doğrayın.
  5. Sotelenen soğanların üzerine sırasıyla domates, mantar ve biberleri ekleyin. Ardından zerdeçal dışındaki baharatları ilave edin.
  6. Malzemeleri güzelce karıştırın. Daha sonra zerdeçalı ekleyin. Tofuyu elinizde ufalayarak menemenin içerisine serpiştirin.
  7. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişme işleminin sonunda ocağı kapatın.
  8. Maydanozları ince ince kıydıktan sonra menemenin üzerine ilave edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vegan Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Diyet Yemekleri Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie