Tarhunlu Enginar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Akdeniz ülkeleri ve Kıbrıs adası olarak bilinen enginar, Türkiye'de en çok İzmir ve Bursa çevresinde yetiştirilir. Sindirim sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, kolesterolün düşmesinde de etkilidir. Kan hücrelerini desteklerken mide asit oranını da dengeler. Özellikle ülser, reflü, gastrit gibi hastalıkların tedavisinde önemli bir rol oynar. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerde sunabileceğiniz tarhunlu enginar tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tarhunlu Enginar Kaç Kaloridir?

Tarhunlu enginarın bir porsiyonu, yaklaşık 70 kaloridir. Düşük kalorili olduğu için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. 

Tarhunlu Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Tarhunlu Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Enginarların göbekteki tüylü bölgesini ayıklayın, dıştaki sert yaprakları ayırın. Hafif tuz eklediğiniz suda az pişirin. Enginarı süzüp ortadan ikiye bölün. 
  2. Bir kavanozun içine kıyılmış tarhun yaprakları, zeytinyağı, sirke, yeşil soğan, tuz, karabiber ve hardalı koyun, kapağını kapatıp sallayarak karışmalarını sağlayın. 
  3. Fırın tepsisine enginarları dizip üzerine bir miktar zeytinyağı sürün ve önlü arkalı pişirin. Servis tabağına alıp üzerinde tarhunlu sos gezdirin. Limon dilimleri ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Tarhunlu enginarı, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Enginar ve tarhun otunun taze olmasına dikkat edin.
  • Pişirme işlemini kısık ateşte yapın. Eğer enginarlar yumuşamadıysa su takviyesi yapın.
  • Yemeğin lezzetini arttırmak için, haşlama suyuna birkaç damla limon sıkın.
  • Pişirme işleminin ardından enginarı soğuk suya koyun ve 2 dakika bekletin. Böylece daha kolay soyulmasını sağlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie