Nohutlu Kabak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nohutlu Kabak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Nohutlu Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin. Suyunu değiştirip haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İri doğranmış tavuk etlerini ve domatesleri ilave edip 2 dakika kadar kavurun. Kabağı yıkayıp kabuğunu kazıyın ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yarım ay şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Üzerine sıcak su gezdirip kısık ateşte etler ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ve nohutları ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tereyağını küçük bir tavada eritip nane ekleyin. Yağı yemeğin içine ekleyip hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Bakliyat Tarifleri Tavuk Yemekleri Diyet Yemekleri Sulu Yemek Tarifleri Kabaklı Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie