Hardal Soslu Ton Balığı Salatası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Balık çeşitleri arasında çok sevilen ton balığı, genellikle salata yapımında kullanılır. Konserve halinde satılan bu besin, kalp sağlığını koruyarak damar tıkanıklığı riskini düşürür. Protein ve omega 3 bakımından zengin olan ton balığı, zihinsel gelişimi de destekler. Meme ve böbrek kanserine yakalanma riskini düşürdüğü için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, diyet listelerine lezzet katacak soslu ton balık salatası nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Hardal Soslu Ton Balığı Salatası Kaç Kaloridir?

Hardal soslu ton balığı salatasının bir porsiyonu, yaklaşık 180 kaloridir. İçeriğinde birçok mineral barındıran ton balığı salatasını, diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.

Hardal Soslu Ton Balığı Salatası Tarifi İçin

Malzemeler

Hardal Soslu Ton Balığı Salatası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patates ve fasulyeyi haşlayıp süzün. Başka bir kapta zeytin, hardal, zeytinyağı, limon suyu tuz ve karabiberi iyice çırpın.
  2. Kullanacağınız ton balığının yağını salatada kullanmak için ayırın. 
  3. Patates, fasulye ve ton balığını 4 farklı servis tabağına paylaştırın. Üzerlerinde zeytinli sosu gezdirin.
  4. Limon dilimleri, maydanoz ve yeşil zeytin taneleri ile birlikte süsleyin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce fasulyeleri ılık suda bekletin. Böylece daha çabuk yumuşayacaktır.
  • Ton balığını, kesme tahtasına alarak küçük parçalar haline getirin.
  • Salatanın sosunu, servis esnasında ekleyin. Aksi takdirde suyunu salarak kıvamı bozulacaktır.
  • Dilerseniz, çeri domates ve mısır ile daha zengin bir salata hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ton Balıklı Tarifler Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Balık Yemekleri Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie