Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beslenme Koçu Çılga Turan’dan meyvelerle süsleyebileceğiniz nefis bir yulaf lapası tarifi. Ana malzemeleri muz ve yulaf olan bu tatlı, vegan menüleri için de uygundur.

Vegan menülerine ekleyebileceğiniz avokadolu krem şokola ve kahvaltılık vegan çikolata tarifine de göz atın. Diyet listelerinde sık sık yer verilen yulaflı tarifler sayfamızı mutlaka ziyaret edin.

Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası Tarifi İçin

Malzemeler

Fırınlanmış Muzlu İncirli Yulaf Lapası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 180 derecede fan ayarı ile ısıtın. Yulafı bir kaseye koyup, üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve yumuşayana kadar 10 dakika bekletin.
  2. Yulaf ıslanırken muzlardan birini ezin. Diğerini ise süslemek için dilimleyin. Cevizleri ufak parçalara ayırın.
  3. Yulaf suyu emip yumuşadığında, ezilmiş muz, kıyılmış ceviz, damak zevkinize göre seçeceğiniz doğal tatlandırıcı, tarçın, bitkisel süt ve kuru üzümle karıştırın.
  4. Karışımı bir pişirme kabına döküp, üzerine dilimlenmiş muz ve incir parçalarını yerleştirin. Üstü altın rengi olana kadar 20 dakika pişirin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Diyet Tatlı Tarifleri Muzlu Tarifler Yulaflı Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie