Baharatlı Pikan Cevizi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Kuzey Amerika olan pikan cevizi, ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Kuruyemişler içinde en yüksek antioksidan değerine sahip olan bu besin, enfeksiyon hastalıkları ve kansere yakalanma riskini düşürür. İçeriğinde A, C vitamini, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve çinko barındırır. Felç, kalp krizi gibi hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir. Malzemeleriniz hazırsa, tazeliğini uzun süre koruyacak nefis baharatlı karamelize pikan cevizi tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Baharatlı Pikan Cevizi Kaç Kaloridir?

Bir adet pikan cevizi 20, bir porsiyon ise yaklaşık 500 kaloridir. Bu tarifi, diyet listelerine ara öğün olarak ekleyebilirsiniz.

Baharatlı Pikan Cevizi Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Pikan Cevizi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tarife başlarken fırını 180 derecede ısıtın.
  2. Çiğ pikan cevizini; zeytinyağı, şeker, tuz ve toz biber ile karıştırın ve fırın tepsisine yayın.
  3. Fırın tepsisini ara ara karıştırarak 30-40 dk kavurun.
  Püf Noktası
  • Cevizlerin eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
  • Cevizlerin tepsiye yapışmaması için, yağlı kağıt kullanın.
  • Pişirme işleminin sonlarına doğru fırının ısısını düşürebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Kuruyemişli Tarifler

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie