Tarçınlı Balon Çörekler
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Balon Çörekler Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Kaplama için

Üzeri için

Tarçınlı Balon Çörekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı suda 10 dakika bekletin. Tereyağı, krema, şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 2 su bardağı un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur için gerekirse un ekleyin ve 3 dakika yoğurun. Hamurun üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kaplama için, bir kasede şeker ve tarçını harmanlayın. Tereyağını eritin. Muffin kaplarını yağlayın. Hamuru 12 eşit parçaya ayırın ve her parçayı 6 eşit parçaya bölerek top şeklinde yuvarlayın. Her bir yuvarlağı önce tereyağına daha sonra şeker karışımına bulayıp kapların içine altışarlı olarak dizin. 25-30 dakika bekletip 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğumaya bırakın. Üzeri için şeker, süt ve vanilyayı bir kasede iyice karıştırın ve çöreklerin üzerine gezdirin. Süsleme şekerleri serpiştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan