Kedi Pizza
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kedi Pizza Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Üzeri için:

Kedi Pizza

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suyun içine tozşeker ve mayayı ekleyip karıştırın. Unu geniş bir kaseye alıp tuzla harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın.
  2. Mayalı suyu ve yağı ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayırın. Kalanını unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açın ve yağlı kağıt serili tepsiye aktarın.
  4. Ayırdığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve kulak şekli vererek yapıştırın.
  5. Ketçap ve yağı karıştırıp fırçayla hamurun üzerine sürün. Kaşarpeynirini rendeleyin ve hamurun üzerine serpiştirin.
  6. Salam dilimlerinden kulak, burun ve göz kapakları, zeytinlerden de göz yapın.
  7. 185 dereceye ayarlı fırında pişirin. Frenksoğanı ile kedinin bıyıklarını ve kirpiklerini oluşturarak sıcak servis yapın.
  8. Dilerseniz, kahvaltılık ekmek üstü pizza tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan