Hindistan Cevizli Lokumlar
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizli Lokumlar Tarifi İçin

Malzemeler

Hindistan Cevizli Lokumlar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın.

Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin. Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın. Servis yapın.

Pratik ve lezzetli bir şekilde sunulan Bursa usulü cevizli lokum tarifine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çocuk Yemekleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan