Ev Usulü Lahmacun
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının en özel, en sevilen tatlarından biri olan lahmacunu evde yapmaya ne dersiniz? Bu şahane tatla hem kendinizi hem de ailenizi şımartmaya hazır olun.


DİP NOT


PÜF NOKTALARI

Ev Usulü Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Hamuru için

Ev Usulü Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri bir mutfak robotunda çekin. Daha sonra maydanozu ilave edip bir kez daha çekin ve derin bir karıştırma kabına aktarın. Baharatları ve kıymayı ekleyerek iyice karıştırın.
  2. Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz. Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın.
  3. Derin bir yoğurma kabına suyu dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave edip eriyene kadar iyice karıştırın. Bir yandanda azar azar un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun. Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. (Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır). Bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
  4. Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açıp iyice ısıtın. Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezeleri ince bir hamur olacak şekilde tek tek açıp hazırlayın.
  5. İnce açtığınız hamurların üzerine hazırladığınız kıyma harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın ve önceden ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin. Pişirirken spatula gibi bir mutfak gereciyle lahmacunun altını kontrol edin ve hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirip pişirin. Her bir lahmacunu 7-10 dakika arası pişirip sıcak olarak servis edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Çocuk Yemekleri Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan