Döner Kebap
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Döner Kebap Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Domatesli sos için

Sunum için

Kızartmak için

Döner Kebap

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sarımsağı rendeleyip geniş bir kaseye alın. Zeytinyağı, süt ve baharatları ilave edip karıştırın. Biftekleri ilave edin.
  2. Streç film ile kaseyi sıkı bir şekilde kapatıp buzdolabında 3-4 saat marine edin. Marine olmuş etleri üst üste gelecek şekilde dizin.
  3. Streç filmle sıkıca sarın. Derin dondurucuda 1 gece bekletin. Döneri derin dondurucudan çıkarıp ince ince dilimleyin.
  4. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Dilimlediğiniz dönerleri bu yağda kızartın. Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencerede 3-4 dakika pişirin.
  5. Pideyi küp şeklinde doğrayın. Yapışmaz yüzeyli tavada ısıtıp servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.
  6. Pişen dönerleri yerleştirdikten sonra kalan sosu dönerin üzerine gezdirin. Yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun.

Bursa'nın meşhur lezzeti olan ve püf noktalarıyla sunulan ev yapımı iskender tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çocuk Yemekleri Kızartma Tarifleri Yöresel Tarifler Sos Tarifleri Kebap Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan