Bol Sebzeli Mücver
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Genellikle yeşil kabak ile hazırlanan mücver, diyet listelerinin en sevilen tarifleri arasında yer alır. Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan bu lezzet, kalp dostu olarak da bilinir.  Bol sebzeli mücver nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, bol sebzeli mücver tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Bol Sebzeli Mücver Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan bol sebzeli mücver, yaklaşık 80 kaloridir. Kalori değerini düşürmek için, farklı teknikle hazırlanan fırında mücver tarifini deneyebilirsiniz.

Resimli kabak mücver tarifine mutlaka göz atın.

Bol Sebzeli Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Bol Sebzeli Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesin ve kerevizin kabuklarını soyun. Ispanak dışındaki tüm sebzeleri rendeleyip fazla suyunu sıkarak süzdürün. Ispanakları ve yeşillikleri ince ince kıyın. 
  2. Sıvı yağ dışındaki tüm malzemeyi geniş bir kapta bulamaç haline gelene dek karıştırın.
  3. Tavaya çok az yağ ekleyip ısıtın. Yağ ısınınca kaşık yardımı ile mücverden istediğiniz şekilde dökün.
  4. Her iki tarafını çevirerek kızartın. Malzeme bitene dek aynı şekilde kızartmaya devam edin. Mücveri yoğurtla birlikte süsleyin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Kabakları rendelerken çekirdeklerini atmamaya özen gösterin.
  • Rendelenen sebzeleri temiz bir tülbentin içine yerleştirin ve kenarlarından sıkın. Bu sayede dağılmalarını önleyebilirsiniz.
  • Sebze miktarı daha fazla olduğu için, unu kıvamına göre ayarlayın. Harç sulu olursa, elenmiş un ilave edebilirsiniz.
  • Pişen mücverleri kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağı süzülecektir.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan