Balık Kroket
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Balık Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Süslemek için

Balık Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Haşlanmış balığın deri ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Maydanozu yıkayın, ayıklayın ve çok ince kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak kavurun. Sütü ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alınca balık etini, maydanozu, tuz, karabiber ve yumurtanın birini ilave edin. Yoğurup bir tepsiye yayın ve üzerine iyice bastırıp düzleştirin. Üzerini örtün ve derin dondurucuda 1 saat bekletin. Karışım iyice soğuduktan sonra balık şeklindeki kurabiye kalıbıyla parçalar çıkarın. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Bir kağıt üzerine alıp fazla yağını süzün. Servis tabağına brokoli, mısır ve bezelyeyle süslemeler yapın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri Köfte Tarifleri Çocuk Yemekleri

Benzer Tarifler

Hayvanlar kurabiye dünyası
Meyveli dondurma
Kırmızı tavuk hamburger
Çiçek yumurta ve kuşlar
Sebzeli pilav ormanı
Yulaflı tavşan