Mercimekli Bulgur Pilavı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir bakımından zengin olan mercimekli bulgur pilavı, kalp sağlığını destekleyen bir besindir. İçeriğinde diyet lifi barındırdığı için kilo kontrolünde olanlar da rahatlıkla tüketebilir. Özellikle kış aylarında en az ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Mercimekli bulgur pilavı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifimize başlayabiliriz.

Faydaları saymakla bitmeyen yeşil mercimekli bulgur pilavının detaylı anlatımına buradan ulaşabilirsiniz.

Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi İçin

Malzemeler

Mercimekli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küp doğradığınız soğanı Ayçiçek yağında kavurun.
  2. Bulguru ilave edip, baharatları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Suyu ilave edin.
  3. Bulgur suyunu çekince mercimekleri ilave edin. Tereyağını tavada eritin.
  4. Mercimekli bulgura ilave ederek karıştırın. Yanında nar-elma Suyu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Pilav Tarifleri Bakliyat Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi
Nohutlu suşi