- Tavuğu temizleyip tencereye alın. 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve tane karabiberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Tavuğun deri ve kemiklerini çıkarıp etini tel tel ayırın. Elde ettiğiniz tavuk suyunu ılık olarak saklayın.
- Mercimeği yıkayıp ayrı bir tencereye alın. 3 su bardağı su ekleyip 10-15 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Soğanları kıyın.
- 1 kaşık margarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Mercimek, tuz, karabiber, kekik ve pulbiberi ilave edip kavurun.
- 1 su bardağı tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın. Mercimekler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
- Ayrı bir kapta 1.5 kaşık margarini eritip unu pembeleştirin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar ilave edin.
- Beşamel sos kıvamını alıncaya kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp kaşar peynirinin yarısını ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip iyice karıştırın.
- Fırın kalıbını kalan margarinle yağlayıp tavuk etlerini döşeyin. Üzerine mercimekleri yayıp hazırladığınız beşamel sosu ilave edin.
- Kalan peyniri üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Daha fazlası için tavuk yemeklerine göz atın. Lezzetine doyamayacağınız çıtır ç��tır fırında tavuk tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Şefin Yorumu :|
ALTERNATİF
Mercimeğe yarım su bardağı haşlanmış buğday ilave ederek yemeğin besin değerini ve lezzetini artırabilirsiniz. Tavuk yerine hindi eti kullanabilirsiniz.