Yunan Usulü Çorba
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yunan Usulü Çorba Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Yunan Usulü Çorba

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hindi göğüs etini küçük küpler halinde doğrayıp derin bir tencereye alın. Üzerine suyu, rendelenmiş sarımsak ve yıkanmış kepekli pirinci ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. Tencereden bir kepçe sıcak et suyu alıp çırptığınız yumurtaya yavaşça karıştırarak ekleyin. Elde etiğiniz ılık yumurtalı karışımı tencereye yavaş yavaş karıştırırak ilave edin. Haşlanmış nohutu, ince kıyılmış dereotunu, tuz ve beyaz biberi ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yunan Mutfağı Yemekleri Çorba Tarifleri Hindi Yemekleri Bakliyat Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası