Yumurtasız Yoğurt Çorbası Tarifi
Selin Hıdır
1110 Tarif       0 Takipçi
Yumurtasız Yoğurt Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sağlıklı, hafif ve pratik bir yemek arayışındaysanız, yumurtasız yoğurt çorbası tarifi tam size göre. Yoğurdun ferahlatıcı lezzeti ve irmik ya da pirinçle kıvamlanan yapısıyla hem doyurucu hem de sindirimi kolay bir seçenek sunan bu yoğurt çorbası tarifi, özellikle kış aylarında sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hem günlük yemeklerde hem de misafir sofralarında rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Peki; yumurtasız yoğurt çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...  

Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yumurtasız yoğurt çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon yumurtasız yoğurt çorbası 125 kaloridir.

Yumurtasız Yoğurt Çorbası Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Yumurtasız yoğurt çorbası tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

 Yoğurt yerine:

İrmik veya pirinç yerine:

Baharat ve aromalar için:

Su yerine:

Yumurtasız Yoğurt Çorbası Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edin.
  2. Kalan suyu ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak ısıtın.
  3. İçine irmik veya pirinci ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
  4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, içine kuru naneyi ekleyip kısa süre kavurun.
  5. Çorba piştikten sonra tuz ve karabiberini ayarlayın, isteğe bağlı olarak sarımsağı ekleyebilirsiniz.
  6. Servis yaparken üzerine naneli yağı gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yoğurt çorbası, taze ve sıcak olarak servis edildiğinde en lezzetli halini alır. Soğumasına izin vermeyin.
  • Kavrulmuş nane ve tereyağı sosu, çorbaya enfes bir aroma katar ve görsel olarak da iştah açıcı olur.
  • Hafif çıtır ekmeklerle çorbanın uyumu çok güzeldir.
  • Baharat sevenler için kırmızı pul biber harika bir tamamlayıcıdır.
  • İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek tazelik katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Yoğurt, un ve suyu iyice karıştırıp pürüzsüz hale getirin ki çorbanız kesilmesin ve topaklanmasın.
  • Yoğurtlu çorbalar kesilmeye meyillidir, bu yüzden pişerken sürekli karıştırmak çok önemlidir.
  • Çok yüksek ısıda pişirmek yoğurdun kesilmesine yol açabilir.
  • Kıvamı artırmak için irmik veya pirinç tercih edin. İrmik daha kısa sürede pişer ve koyu bir doku sağlar.
  • Sarımsak aromasını seviyorsanız, ezilmiş sarımsağı pişirme sonuna doğru ekleyin veya servis sırasında ilave edin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Çorbalar Yemek Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Çilek ve Domatesli Gazpacho Tarifi
Bebekler İçin Patatesli Kabak Çorbası Tarifi
Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi
Soğuk Çilek Çorbası
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası
Sütlü Enginar Çorbası