Yarma Mısırlı Ispanak Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Güneybatı Asya olan ıspanak, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Genellikle sulu yemeklerin içerisine kullanılan bu besin, demir deposu olarak bilinir. Aynı zamanda A,C ve K vitaminleri bakır, kalsiyum ve çinko mineralleri barındırır. Kemik erimesi riskini azaltan ıspanak, metabolizmayı da hızlandırır. Hafızayı güçlendirir ve göz sağlığını korur. Malzemeleriniz hazırsa, kış aylarında içinizi ısıtacak yarma mısırlı ıspanak çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Yarma Mısırlı Ispanak Çorbası Kaç Kaloridir?

Yarma Mısırlı Ispanak Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Yarma Mısırlı Ispanak Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Yarma mısırlı ıspanak çorbasını, ev yapımı mısır ekmeği ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce ıspanakları elma sirkesi ve su dolu bir kabın içerisinde bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Böylece ıspanakların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Kullanacağınız ıspanakların kök kısımlarını elinizle kopartın. Bıçak değdirmemeye özen gösterin.
  • Yarma mısırın daha çabuk yumuşaması için, tariften önce ılık suda bekletin.
  • Çorbanın içerisinde kullanacağınız soğanların diri kalmasını önlemek için, ince ince kıyın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yöresel Çorbalar Yöresel Tarifler Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Video Tarifler Ispanaklı Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası