Tavuklu Mısır Çorbası
Selin Hıdır
827 Tarif       0 Takipçi
Tavuklu Mısır Çorbası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğuk günlerin iç ısıtan lezzetiyle sofralara konuk olan tavuklu mısır çorbası tarifi, hem doyurucu hem de besleyici bir başlangıç alternatifi sunuyor. Haşlanmış tavuk eti ve mısırın uyumunu yumuşacık bir kıvamla buluşturan bu özel çorba, özellikle pratik tarif arayanların favorisi olmaya aday. İster akşam yemeği menüsünde ister hafif bir öğün olarak yer verin, tavuklu mısır çorbası tarifi sayesinde sağlıklı ve lezzetli bir tabak hazırlamak artık çok kolay. Peki; tavuklu mısır çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... 

Buğdaylı Soğuk Çorba tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon tavuklu mısır çorbası kaç kaloridir?

Bir porsiyon tavuklu mısır çorbası 150 kaloridir.

Tavuklu Mısır Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuklu Mısır Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
  2. Unu ekleyip birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Tavuk suyunu azar azar ekleyerek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  4. Sütü ilave edin. Ardından haşlanmış ve didiklenmiş tavuğu ve mısırları ekleyin.
  5. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta ateşte 10-15 dakika pişirin.
  6. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Dilerseniz üzerine pul biber veya doğranmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Yanına fırınlanmış sarımsaklı ekmek ya da kruton ekleyerek lezzeti ve doyuruculuğu artırabilirsiniz.
  • Üzerine ince doğranmış maydanoz, taze kekik ya da frenk soğanı serperek renk ve aroma kazandırabilirsiniz.
  • Servis sırasında birkaç damla acı yağ ya da eritilmiş pul biberli tereyağı eklemek çorbaya nefis bir son dokunuş katar.
  • Hafif ekşilik sevenler için yanında bir dilim limonla sunmak hoş bir alternatif olabilir.
  Püf Noktası
  • Hazır bulyon yerine evde haşlanmış tavuk suyu kullanmanız lezzeti derinleştirir.
  • Unun kokusu çıkmadan sıvı eklemeyin, aksi halde çorba hamur kokabilir.
  • Konserve mısır yerine haşlanmış taze süt mısırı kullanırsanız hem tatlı hem de taze bir lezzet elde edersiniz.
  • Daha yoğun kıvamlı bir çorba isterseniz 1 yerine 1,5 yemek kaşığı un kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı daha pürüzsüz ve kremsi seviyorsanız pişirme sonunda blenderdan geçirebilirsiniz (tercihen mısırların bir kısmını ayırarak).

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Yöresel Çorbalar

Benzer Tarifler

Sütlü Enginar Çorbası
Sarımsaklı Ezogelin Çorbası
Maş Fasulyesi Çorbası
Tereyağlı Soğan Çorbası
Ayran Aşı Çorbası (Videolu)
Sarımsaklı Domates Çorbası