Lobya Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lobya çorbası, et ve barbunya ile yapılan Azerbaycan mutfağına ait bir çorbadır. Lezzetli ve besleyicidir. Lobya çorbası yapımında domates, kuru erik ve dana eti kullanılır. Mutlaka denemeniz gereken lobya çorbasının malzemeleri aşağıda. Siz de hazırsanız tarifin detaylarına geçebilirsiniz. 

Alternatif lezzetler için badambura ve narnumru tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Lobya Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Lobya Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeleri geceden suda bekletin. 12 saat sonunda süzün ve 15 dakika haşlayın. Fasulyeleri süzün ve yıkayın ve bir kenara koyun. 
  2. Yağı bir tencerede ısıtın. Etleri tencereye alıp sıvı yağda ara sıra karıştırarak yaklaşık 15 dakika kavurun. İnce doğranmış soğanı tencereye ekleyin ve 5 dakika veya soğan yumuşayana kadar pişirin. 
  3. Domatesleri ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırarak 1 dakika pişirin. Lezzetlendirmek için tuz ve karabiber ekleyin. 
  4. Süzülmüş fasulyeleri ekleyin, 8 su bardağı su dökün ve kaynatın.
  5. Tavayı kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat 15 dakika veya etler ve fasulyeler pişene kadar pişirin.
  6. Patatesleri, kuru erikleri ve kuru naneyi ekleyip patatesler pişene kadar pişirin. Servis edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası
Sütlü havuç çorbası