Topalak Yemeği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya mutfağıyla özdeşleşen topalak yemeği, kıyma, ince bulgur ve nohut karışımıyla hazırlanır. Yöre halkı tarafından çok sevilen bu çorba, özellikle kış aylarında sık sık tüketilir.

Konya usulü bamya çorbası ve erişteli yoğurt çorbası tarifine de göz atın.

Topalak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Topalak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi derin bir kaseye alıp yoğurun.
  2. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
  3. Haşlanmış nohudun suyunu süzün. Domates salçası ve biber salçasını tereyağında kavurun.
  4. Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve haşlanmış nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Konya Mutfağı Yemekleri Yöresel Çorbalar Çorba Tarifleri Akşam Yemeği Etli Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Köfteli tuzlu yoğurt çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Sıkıcık Çorbası
Bergensk Fıskesuppe
Limonlu ve sarımsaklı mercimek çorbası