Yeşil Zeytini Yumuşatmanın 4 Pratik Yolu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yeşil zeytinler suda bekletilerek yumuşatılabilir. Soda kullanımıyla zeytinlerin sertliği azaltılabilir. Sıcak su uygulanarak kabukları gevşetilebilir. Ayrıca uçlarına küçük kesikler atılarak yumuşatma süreci hızlandırılabilir.

Yeşil zeytinler tuzlu suda bekletilerek acılıklarından arındırılabilir. Karbonat veya soda kullanımı zeytinlerin sertliğini azaltmak için tercih edilebilir. Zeytinler kaynar suya kısa süre maruz bırakılarak daha yumuşak hâle getirilebilir. Uçlarına yapılan küçük kesikler sayesinde yumuşama süreci hızlandırılabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Tavuk Suyu Çorbası İçin Kemikli Mi Kemiksiz Mi Tavuk Kullanılır?
Tavuk Suyu Çorbası Kaynarken Kapağı Kapatılır Mı?
Tavuk Suyu Çorbasına Hangi Baharatlar Konur?
Tavuk Suyu Çorbası Daha Lezzetli Olsun Diye Ne Yapılmalı?
Tavuk Suyu Çorbası Terbiyesi Nasıl Eklenmeli?
Tavuk Suyu Çorbası Neden Bulanık Olur, Nasıl Berraklaştırılır?