Yayla Çorbası Kesilirse Nasıl Düzeltilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yayla çorbası kesildiğinde ilk olarak ocaktan alınarak sıcaklığı düşürülmelidir. Ilık su veya et suyu azar azar eklenip sürekli karıştırılarak yoğurtlu yapı dengelenebilir. Ayrı bir kapta hazırlanan ılık bir yoğurt terbiyesi çorbaya alıştırılarak eklenirse kıvam toparlanabilir. Gerekirse blender ile kısa süreli karıştırma yapılarak çorbanın dokusu yeniden birleştirilebilir.

Yayla çorbası kesildiğinde panik yapılmadan kısık ateşe alınması sağlanmalıdır. Ilık sıvı ilavesi yapılarak çorbanın ısı dengesi yavaşça düzenlenebilir. Pürüzsüz bir terbiye hazırlanıp çorbaya alıştırılarak eklenmesiyle yapı toparlanabilir. Kaynama engellenerek sürekli karıştırma yapılması çorbanın yeniden kıvam kazanmasına yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Patates Püresi Hazırlarken Yapılan 6 Hata
Kurabiye Hamuru Neden Dağılır?
Hanımağa Çorba İçine Ne Var?
Semsek Yaparken Bilmeniz Gereken 6 Püf Noktası
Kazandibinin Pişip Pişmediğini Anlamanın 5 Yolu
Pankekte Yumurta Yerine Ne Kullanılır?