Vücut Çatlaklarına Ne İyi Gelir: Uygulamanız Gereken 8 Yöntem
Vücut çatlakları, vücudun hemen hemen birçok bölgesinde görülebilir. Peki, vücut çatlaklarına ne iyi gelir? İşte, vücut çatlaklarını gidermek için uygulayabileceğiniz 8 adım:

Derinin aşırı gerilmesiyle birlikte oluşan deformasyonlar, genellikle cilt çatlağı olarak tanımlanır. Başlangıçta kırmızı veya pembe renge sahip olan çatlaklar, sonrasında beyaz renge dönerek kalıcı bir hale gelir. Bu çatlaklar, özellikle bir anda büyüyen kısımlarda görülür. Ergenlik ve gebelik dönemlerinde daha çok karşılaşılan deri yırtılması, kortizon kullanımı ve aşırı kilo alımı, cilt çatlaklarının en yaygın sebepleridir. Derideki aşırı gerilme, kolajen ve elastikiyet bağlarının bozulmasına yol açarak istenmeyen çatlak oluşumuna sebebiyet verir.

Vücutta çatlak oluşmaması için önlem almak çok önemlidir. Aynı şekilde çatlak oluşan bölgelere hızlıca müdahale etmek gerekir. 1 yıl içinde yapılan müdahaleler, çatlak izlerinin daha hızlı iyileşmesini sağlar. 

Vücut Çatlaklarına Ne İyi Gelir?

  1. Su

Su, cildin en önemli ihtiyacıdır. Sağlıklı ve canlı bir görünüm için, gün içinde yeterli miktarda su tüketmek gerekir. Yeterli su tüketimi, cildin nem oranını artırır ve deriyi hasarlara karşı dayanıklı bir hale getirir. Ayrıca cildin onarılma sürecini de hızlandırır.

  1. Nemlendirici

Cilt bariyerini kullanmak için, düzenli olarak nemlendirici kullanılması gerekir. Ancak nemlendirici, yalnızca yüz ve boyun bölgesine değil, tüm vücuda uygulanmalıdır. Özellikle basen, bacak ve karın bölgelerinde görülen çatlaklar için, yoğun nemlendirici içeren kremler kullanılabilir. 

  1. A ve C Vitamini

Cildi korumak ve hasarlara karşı güçlendirmek için, beslenmenize A vitamini ve C vitamini içeren besinleri eklemeniz gerekir. Ayrıca vitamin içeren cilt bakım ürünleri de, bakımınızı tamamlamanıza yardımcı olur. 

Bakınız; C vitamini serumu ne işe yarar?

  1. E Vitamini

E vitamini, güneş koruması, cilt hasarı ve lekelenmelere karşı son derece etkilidir. Aynı zamanda çatlak ve yara izlerinin görünümünü de azaltabilir. Bu yüzden E vitamini içeren uygun ürünleri çatlak bölgelerinde deneyebilirsiniz. 

  1. Bitkisel Yağlar

Cilt çatlaklarını azaltmak için, tatlı badem yağı, hint yağı, aloe vera jeli ve kalendula yağı gibi bitkisel ürünlerden yardım alabilirsiniz. Ancak alerjik bir cilde sahipseniz, yağları kullanmadan önce küçük bir alanda test etmeyi unutmayın.

  1. Çatlak Kremleri

Çatlaklara doğrudan müdahale etmek için, cildin elastikiyetini artıran kremlerden yardım alabilirsiniz. Özellikle doktorunuza danışarak önerilen çatlak kremlerini kullanabilir ve çatlakların kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz.

  1. Egzersiz

Düzenli egzersiz yapmak, kilonuzu kontrol altına almanıza yardımcı olur. Ayrıca kan dolaşımını artırır ve cildin sıkılaşmasını sağlar. Düzenli egzersizle birlikte cilt elastikiyet kazanır ve çatlak oluşma riski düşer. Hafif tempolu yürüyüş, bisiklet, yüzme gibi egzersizler ile çatlak oluşumunu ortadan kaldırabilirsiniz.

  1. Masaj

Masaj, kan dolaşımını artırır ve cildin elastikiyetini geri kazandırır. Manuel masaj başlıkları veya gua sha taşı gibi ürünleri kullanarak çatlak oluşan bölgelere düzenli olarak masaj yapın. Dilerseniz, masaj yağları da kullanabilirsiniz.

Bakınız; Selülit masajı nasıl yapılır?

Şunlara da göz atın;

  1. Dudaklar için ev yağımı dudak balmı tarifleri
  2. Kuru saçları canlandırmanın yolları
  3. Ciltte kolajen eksikliğini gösteren belirtiler
  4. Cilt sağlığını bozan alışkanlıklar
  5. Kırışıklık oluşumu nasıl önlenir?

Haber Kategorileri

Ne İyi Gelir?

Lezzetli Haberler

Evde Kiraz Nasıl Kurutulur: Kiraz Kurutma Yöntemleri
Badem Unu Yerine Ne Kullanılır: 6 Farklı Alternatif
Nohut Buzlukta Nasıl Saklanır?
Akrep Yenir Mi?
Mug Nedir: Mug ve Termos Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ağızda Kötü Tat Neden Olur?