Vichy Nedir, Nasıl Uygulanır?
Temel kesim tekniklerinden biri olan vichy doğrama nedir? Vichy kesim tekniği nasıl uygulanır? İşte, vichy tekniği hakkında bilmeniz gerekenler:

Fransız temel kesim tekniklerinden vichy doğrama tekniği sebzelerde uygulanan bir yöntemdir. Bazıları vichy doğrama tekniğinin sadece havuç için geçerli olduğunu söylerken, diğerleri tüm düzgün sebzeler için geçerli olduğunu söylüyor. 

Vichy Kesim Tekniği Nasıl Uygulanır?

Sebzeleri kendi boyutlarında ikiye bölerek ya da kendi halinde 1-2 mm kalınlığında dilimlenmesine denir. Bu yöntem çorbalarda, güveçlerde ve salatalarda harika görünen yaklaşık 1-2 mm kalınlığında dilimler elde etmek için kullanılır. Dilimler çok büyükse, kolayca ikiye kesilebilirler. Bu şekilde hazırlanan sebzeler çorbalarda veya restoranlarda dekoratif unsur olarak kullanılabilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Temel kesim teknikleri nelerdir?
  2. Brunoise nedir, nasıl uygulanır?
  3. Dice kesim tekniği nedir, nasıl uygulanır?
  4. Paysenne kesim tekniği nedir, nasıl uygulanır?
  5. Jülyen kesim tekniği nedir, nasıl uygulanır?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem