Turşunun Sert Olması İçin Ne Yapmak Lazım?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Turşunun sert olması için sebzelerin taze ve sert seçilmesi önemlidir. Tuz ve sirke oranı doğru ayarlanmalı, turşu soğuk veya ılık salamuraya yatırılmalıdır. Ayrıca turşu, serin ve karanlık bir yerde bekletilmelidir.

Turşu yaparken sebzelerin olgunlaşmamış ve diri olması çıtırlığı artırır. Kaynar su yerine soğuk salamura kullanmak sebzelerin sert kalmasını sağlar. Turşuyu güneş görmeyen, serin bir ortamda saklamak dokusunu korur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?