Turşunun Kütür Kütür Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Turşunun kütür kütür olması için taze ve sert sebzeler seçilmeli, tuzlu salamura kullanılmalı ve sebzeler sıkışmadan kavanoza yerleştirilmelidir. Sirke miktarını azaltmak veya hiç kullanmamak, sebzelerin çıtırlığını korur. Ayrıca turşu, serin ve karanlık bir ortamda fermente edilmelidir.

Turşunun çıtır kalması için sebzeler önceden hafifçe buzlu suda bekletilebilir. Doğrama sırasında sebzelerin fazla ezilmemesine dikkat edilmelidir. Kavanozun ağzı kapalı tutulup aşırı sıcak ortamdan uzak bir yerde bekletmek kütürlük sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?