Turşunun Kıtır Kıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Turşunun kıtır olması için taze ve sert sebzeler seçilmeli, turşu suyunda yeterli tuz ve bir miktar sirke kullanılmalıdır. Sebzeler turşuya eklenmeden önce kaynar su yerine soğuk suyla işlenmeli ve gerekirse üzüm yaprağı veya hardal gibi kıtırlık artırıcı malzemeler eklenmelidir. Turşu serin ve karanlık bir yerde saklanarak sebzelerin sertliği korunmalıdır.

Turşunun kıtır kalması için sebzeler sıkı ve taze olmalıdır. Turşu suyuna yeterli tuz ve biraz sirke eklemek sebzelerin sertliğini korur. Ayrıca turşu serin ve karanlık bir ortamda bekletilmelidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak