Turşuyu kavurmadan önce suyunu çok sıkmamaya özen gösterin. Orta ateşte kısa sürede kavurmak turşunun dokusunu korur. Karabiber veya pul biber gibi baharatlarla tatları canlandırabilirsiniz.
Fazla sulu veya aşırı ekşi turşular kavurmada tatsız olabilir. Orta ekşilikte ve diri turşuları tercih edin. Lahana, biber veya karışık turşular harika olur.
Turşuyu kavurmadan önce suyunu çok sıkarsanız, lezzeti kaybolur; çok sulu bırakırsanız kavurma sulu olur. Orta seviyede sıkmak ideal.
Kavurmanın temel lezzeti yağ ve soğandan gelir. Tereyağı veya zeytinyağı ile soğanı kavurun, turşuyu eklemeden önce hafifçe renk almasını sağlayın.
Karabiber, pul biber veya kekik turşunun ekşiliğini dengeler. Fazla tuz eklemeyin; çünkü turşu zaten tuzlu.
Turşu zaten fermante olduğu için uzun süre kavurmak hem ekşiliğini artırır hem de turşunun dokusunu yumuşatır. Orta ateşte 5–7 dakika yeterli olur.
Şunlara da göz atın:
Tarihi 4 Bin Yıla Dayanan Sofra Klasiği: Turşu
3 Kilo Salatalık Turşusu Yapmak İçin 6 Tüyo