Taze İç Bakladan Fava Olur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Taze iç bakla, kabuğu alınmış ve iri taneli ise fava için uygundur. Haşlandıktan sonra ezilip zeytinyağı, tuz ve limonla tatlandırılır. Soğuduktan sonra zeytinyağı ve taze otlarla servis edilir.

Taze iç bakla fava yapmak için kullanılabilir. Haşlanıp ezildikten sonra zeytinyağı, tuz ve limonla tatlandırılır. Soğuduktan sonra zeytinyağı ve taze otlarla servis edilir.

Taze bakla seçimi

Taze iç bakla, kabuğu alınmış ve iri taneli olursa fava için idealdir.

Haşlama

Baklalar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır, fazla dağılmamasına dikkat edilir.

Püreleme

Haşlanan baklalar ezilerek püre haline getirilir; zeytinyağ�� eklenir.

Lezzetlendirme

Tuz, limon suyu ve isteğe bağlı hafif sarımsakla tatlandırılır.

Servis

Soğuduktan sonra zeytinyağı gezdirilerek, dereotu veya taze otlarla servis yapılır.

Şunlara da göz atın:

  1. Favaya Sarımsak Konur Mu?
  2. Favaya Tahin Konur Mu?
  3. Girit Favası Nasıl Yapılır?
  4. Favanın Yanına Ne Gider?
  5. Fava Nasıl Saklanır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı