Tavuk Terbiye Sosu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk terbiye sosu için yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve baharatları karıştırın. Tavukları bu sosla kaplayıp en az 1–2 saat marine edin. Böylece tavuk hem yumuşak hem de lezzetli olur.

Tavukları marine etmek için yoğurt, baharat ve limon suyunu karıştırın. Sosun içinde tavukları birkaç saat bekletin. Marine edilen tavuk, pişince daha aromalı ve yumuşak olur.

Malzemeler

  1. 1 su bardağı yoğurt
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  3. 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 tatlı kaşığı kırmızı biber (isteğe göre acı biber de eklenebilir)
  5. 1 çay kaşığı karabiber
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 çay kaşığı kekik veya isteğe göre biberiye
  8. Yarım limonun suyu

Yapılışı

Yoğurdu bir kaseye alın ve pürüzsüz olana kadar çırpın. Üzerine ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Limon suyunu da ekleyip iyice karıştırın. Tavuk parçalarını (göğüs, but veya kanat) bu sosun içine alın ve her tarafı sosla kaplanacak şekilde karıştırın. Tavuğu buzdolabında en az 1–2 saat, mümkünse gece boyunca marine edin. Bu sos sayesinde tavuk hem daha yumuşak olacak hem de daha lezzetli pişecektir. İsterseniz sosu biraz daha yoğun yapmak için yoğurt miktarını artırabilir veya içine biraz zencefil, hardal gibi aromalar ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

Tavuk En Güzel Nasıl Marine Edilir?

Evde Tavuk Dönerin İçine Ne Konur?

Tavuk Marine Sosu Nasıl Yapılır?

Tavuk Çevirme Sosu Nasıl Hazırlanır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?