Tavuk Tantuni Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tavuk tantuni için tavuk göğsü, soğan ve biber kullanılır. Baharat olarak tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Lavaş veya ince ekmekle servis edilir.

Tavuk parçaları ince ince doğranır ve yağda kavrulur. Soğan ve biber eklenerek kısa süreli sote yapılır. Hazırlanan karışım lavaş içine sarılarak servis edilir.

  1. Tavuk göğsü (ince doğranmış veya küçük kuşbaşı)
  2. Soğan
  3. Yeşil biber veya kırmızı biber
  4. Domates (isteğe bağlı)
  5. Tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar
  6. Sıvı yağ veya tereyağı
  7. Lavaş veya ince ekmek

Şunlara da göz atın:

  1. Tantuni Sosunda Neler Var?
  2. Tavuk Tantuniye Hangi Baharatlar Konulur?
  3. Tantuniye Dökülen Sıvı Nedir?
  4. Tavuk Tantuni Önce Haşlanır Mı?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?