Tartolet Hangi Ülkeye Ait?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Tartolet, Fransız mutfağından gelen küçük, tek porsiyonluk bir tarttır. Genellikle meyve, krema veya çikolata gibi dolgularla hazırlanır. Şık ve tatlı tabağı üzerinde servis edilir.

Tartoletler, hem tatlı hem de tuzlu versiyonlarıyla yapılabilir. Minik boyutları sayesinde özel davetler ve çay saatleri için idealdir. Hamuru genellikle gevrek ve çıtır olur.

Kökeni

Fransız mutfağından gelir.

Tanımı

Küçük boyutlu, tek porsiyonluk tarttır.

İçeriği

Meyve, krema, çikolata veya benzeri dolgularla hazırlanır.

Sunumu

Genellikle şık, tatlı tabağı üzerinde servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Tartolet Kalıbı Yerine Ne Kullanılabilir?
  2. Tartolet Hamuru Sert Midir?
  3. Muffin Kalıbında Tartolet Olur Mu?
  4. Tartolet 1 Gün Önceden Yapılır Mı?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak