Sütlacın Sulu Olmaması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sütlacın sulu olmaması için pirinçlerin iyice haşlanması ve nişastanın doğru oranda kullanılması gerekir. Sütü kaynatırken kısık ateşte pişirmek ve pişirme süresine dikkat etmek kıvamı yoğunlaştırır. Piştikten sonra sütlacı biraz dinlendirirseniz, istediğiniz kıvamı elde edebilirsiniz.

Sütlacın sulanmasını önlemek için nişasta eklerken ölçüyü doğru tutmak önemlidir. Kaynayan sütü uzun süre kısık ateşte pişirmek, kıvamın oturmasını sağlar. Sıcak sütlaç hemen servis edilmemeli, soğudukça koyulaşması beklenmelidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak