Sütlaç Yaparken Şekeri Ne Zaman Atılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir. Süt, pirinç ve şeker karışımından oluşan bu tatlı, hem tencerede, hem de fırınca pişirilebilir. Şekerin ne zaman atılacağı ise sütlacın lezzetini etkileyen faktörlerden biridir.

Sütlaç, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biri olan, pirinç ve sütün buluşmasıyla yapılan bir tatlıdır. Adı, Farsça kökenli sütlü aş (sütlü yemek) kelimesinden türemiştir. Sütlaç yaparken şekerin ne zaman ekleneceği oldukça önemli bir noktadır çünkü hem tatlının kıvamını hem de lezzetini etkiler.

Sütlaç Yaparken Şeker Ne Zaman Atılır?

Pirinçler iyice pişip sütle buluştuktan sonra, yani sütlaç neredeyse kıvamını bulduğunda şeker eklenir. Bunun sebebi, şekerin erken konması halinde pirincin sertleşebilmesi ve sütün kolayca kesilme ihtimalidir.

  1. Pirinçleri önce suyla hafif haşlayın.
  2. Ardından sütü ekleyip pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Kaynamaya ve yoğunlaşmaya başlayan süte en son şekeri ekleyin, birkaç dakika daha kaynatın.

Bu şekilde şeker hem tatlıya dengeli dağılır hem de pirinçler yumuşak kalır.

  1. Fırında sütlacın püf noktaları
  2. Fırında sütlaca hangi nişasta konur?
  3. Fırında sütlacın üstü kaç dakikada kızarır?
  4. Fırında sütlacın kızarması için ne yapmalı?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?
Evde Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?