Soğanın Acısını Almak İçin Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Soğanın acısını almak için dilimlerini bir süre soğuk suya veya buzlu suya bekletebilirsiniz. Limon suyu, sirke veya tuzla marine etmek acılığını azaltır. Ayrıca kök kısmını kesip atmak ve hafifçe pişirmek de keskin tadını yumuşatır.

Soğanı doğradıktan sonra birkaç dakika suda bekletmek acısını hafifletir. Tuz veya asidik malzemelerle kısa süreli temas, keskin tadını dengeler. Kök kısmını çıkarmak ve gerektiğinde kısa süre pişirmek de acılığı azaltır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak