Simit hamuru genellikle 45 dakika–1 saat arasında mayalanır, ortam soğuksa bu süre 1,5 saate kadar uzar. Hamurun iki katına çıkması mayalanmanın tamamlandığını gösterir. Fazla mayalanırsa simitler şekil almaz ve iyi kabarmaz.
Simit hamuru ılık ortamda ortalama 1 saatte mayalanır. Soğuk havada bu süre uzar, sıcak havada ise kısalır. Hamur iki katına çıktığında mayalanma tamamlanmış sayılır.
Simit hamuru genellikle ılık ortamda 45 dakika – 1 saat arasında mayalanır.
Hamurun iki katına çıkması, mayalanmanın tamamlandığını gösterir.
Ortam soğuksa süre 1,5 saate kadar uzayabilir.
Çok sıcak ortamda ise hamur çabuk mayalanır ama lezzeti zayıf olabilir.
Fazla mayalanan hamur, şekil verirken zorlanır ve simitler kabarmayabilir.