Simidin Gevrek Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simidin gevrek olması için hamurun iyi yoğrulması ve elastik olması gerekir. Fırını yüksek ısıya ısıtıp, simidi kısa süreli sıcak su ve pekmez karışımına batırmak kabuğun gevrekleşmesini sağlar. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutmak gevrekliğini korur.

Simidin gevrek olması için hamurun iyi yoğrulması gerekir. Simidi kısa süreli sıcak su ve pekmez karışımına batırmak dışını gevrek yapar. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutmak gevrekliğini korur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak