Simidin Gevrek Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Simidin gevrek olması için hamurun iyi yoğrulması ve elastik olması gerekir. Fırını yüksek ısıya ısıtıp, simidi kısa süreli sıcak su ve pekmez karışımına batırmak kabuğun gevrekleşmesini sağlar. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutmak gevrekliğini korur.

Simidin gevrek olması için hamurun iyi yoğrulması gerekir. Simidi kısa süreli sıcak su ve pekmez karışımına batırmak dışını gevrek yapar. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutmak gevrekliğini korur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem