Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Şef Umut Karakuş'tan yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak, birbirinden lezzetli 3 özel meze tarifi:

Yılbaşı sofralarınızda farklı, birbirinden lezzetli mezeler hazırlamak istiyorsanız doğru listedesiniz. Şef Umut Karakuş, yılbaşı için özel meze tariflerini sizlerle paylaştı. Şef Umut Karakuş'tan yılbaşı sofralarınıza çok yakışacak, birbirinden lezzetli 3 özel meze tarifi:

  1. Humus

Malzemeler:

Humus için;

  1. 1000g nohut(haşlanmış)
  2. 5g sarımsak(fırında közlenmiş)
  3. 200g tahin
  4. 180ml zeytinyağı
  5. 5g tuz
  6. 3g kimyon
  7. 150g buz
  8. 70ml limon suyu

Mantar Sote için;

  1. 100g kestane mantarı
  2. 100g kültür mantarı
  3. 50g istiridye mantarı
  4. 5g maydanoz
  5. 5g dereotu
  6. 5g nane
  7. 5g taze soğan
  8. 5g tuz
  9. 2g karabiber
  10. 20ml trüf yağı

Yapılışı: Humus için, sarımsak, zeytinyağı, tuz, kimyon ve limon suyunun blender’da çekilir. Yavaş yavaş içerisine buz ve haşlanmış nohutu atıp çekmeye devam edilir. Pürüzsüz bir kıvam alınca tahinde içerisine eklenerek karıştırılır. Mantar sote için, mantarları ince ince kesip tavada iyice kızarana kadar sotelenir. Sotelenen mantarları tuz ve karabiberle karıştırıp içerisine trüf yağı eklenir. Daha sonra ince ince kıydığımız otlar da ilave edilir ve harmanlanır. Humusun üzerine ilave edilerek servis edilir. 

  1. Fırında Kabak

Malzemeler:

Kabak İçin;

  1. 300g yeşil kabak
  2. 7g tuz
  3. 4g karabiber
  4. 20ml zeytinyağı
  5. 50g un
  6. 20g dereotu

Avokado Kreması İçin;

  1. 1 adet ayva/armut
  2. 3adet avokado
  3. 1/2 bağ dereotu
  4. 1/2 bağ maydanoz
  5. 1/4 bağ nane(çeyrek)
  6. 50g süzme yoğurt
  7. 5g tuz
  8. 2g karabiber
  9. 50ml limon suyu
  10. 50 ml zeytinyağı

Yapılışı: Kabaklar için, kabakların dış kabuklarını ince bir şekilde alıp uzun uzun kesilir. Kabağın iç kısmını ince ince cips şeklinde kesip un, tuz, dereotu, karabiber ve yağ ile harmanlayıp fazla ununu aldıktan sonra fırın tepsisine sıra sıra dizilir. 180 derecede 15 dakika kadar kızarıncaya kadar pişirilir. Avokado kreması için, bütün malzemeyi blender’da çekilir. Uygun bir kaba alıp fırında pişmiş kabaklar ve kabağın dışlarıyla bilrikte harmanlanır. 

  1. Nazuktan

Malzemeler:

  1. Bostan Patlıcan  1 Kg
  2. Süzme Yoğurt (Tozu) 300 Gr
  3. Kuru Soğan 100 Gr  
  4. Kırmızı Biber 150 Gr
  5. Safran  1 Tutam
  6. Limon Suyu  10 Gr
  7. File Badem 10 Gr
  8. Tuz
  9. Karabiber
  10. Pekmez 15 Gr
  11. Sarımsak 2 Diş
  12. Zeytinyağı 20 Ml

Yapılışı: Patlıcan, soğan ve biberler kabukları ile birlikte közlenir. Közlenmiş patlıcanlar kabuklarından ayrılır, kararmaması için hafif limonlu su da bekletilir. Biberi, soğan, sarımsağı ve patlıcanı bıçakla iyice doğranır.  Yoğurt tozunu közlenmiş sebzelere eklenir. Kaşık yardımı ile iyice karıştırılır. Safranı az miktarda suda rengi açılana kadar bekletilir. Bütün malzemeler bir arada karıştırılır ve tatların birbirine geçmesi için dinlendirilir. File badem tava da ya da fırında kavrulur. Nazuktanın üzerine serpiştirilerek servis edilir. 

Not: Süzme yoğurdu bir gece boyunca (isteğe bağlı) doğal sebze kurutucusunda kurutabilirsiniz. Yoğurt kurutma derecesinde, daha sonra kuru yoğurtların bir kısmını süsleme için robotta toz haline getirebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Yılbaşı menüsü yemekleri
  2. Şef Arzu Öztürk'ten mezeler
  3. Yılbaşı mezeleri
  4. Yılbaşı salataları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan