Şef Özgür Üstün'den kuzu etli tarifler
Ziyafet sofralarının vazgeçilmezi kuzu etinin tam zamanı. İster çorbasını yapın, isterseniz söğüş olarak tüketin. Çöp şiş veya pide halinin yanı sıra en klasiğinden kuzu kol tandır tarifimiz de mevcut. Tariflerin sahibi ise Six Senses Mansions Kocataş İstanbul’un Şefi Özgür Üstün. Afiyet olsun.

Kuzu eti, Türk mutfağında en çok tüketilen et çeşitlerinden biridir. Hem sulu yemeklerde, hem ana yemeklerde, hem de kebap tariflerinde kullanılır. Lokum gibi kıvamıyla sofraları renklendirir. Şef Özgür Üstün, kuzu eti ile yapabileceğiniz en lezzetli yemekleri paylaştı.

  1. Kuzu Çöp Şiş

Siniri alınmış kuzu butlarla hazırlanan çöp şiş, domatesli soğanlı salata eşliğinde sunulur. Ana yemek olarak sunabileceğiniz bu tarifi, fırında veya ızgarada hazırlayabilirsiniz.

  1. Kuzu Uykuluklu Pide

Kuzu uykuluk, kereviz sapı, havuç ve defne yaprağı ile hazırlanan bu yemek, pide hamurunun üzerine yerleştirilir. 10 dakikalık fırında pişirme süresinin ardından sıcak sıcak servis edilir.

  1. Kelle Söğüş

Sakatat sevenleri böyle alalım. Kelle eti, kuzu ciğeri, domates, süt ve krema ile hazırlanan bu yemek, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle sofralardaki baş köşeyi alacak güzelliktedir.

  1. Terbiyeli Kuzu Eti Çorbası

Kuzu gerdanı, et suyu ve yoğurtlu terbiye ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında tüketilir. Nohut ve buğday ile zenginleştirilir. Pul biberli sos ile birlikte servis edilir.

  1. Kuzu Kol Tandır

Kuzu kol, bezelye, pancar, ısırgan otu ve nane ile hazırlanan bu yemek, şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır. Pişirme süresi yaklaşık 2 saattir.

Fotoğraf: SEZER ALÇINKAYA

Şef Özgür Üstün

Aşçılar diyarı Bolu doğumlu Özgün Üstün, ulusal ve uluslararası pek çok otel zincirinin restoranlarında şef olarak görev aldı. Türk ve Fransız mutfağını harmanlayarak kendine has bir lezzet ustası olan Üstün, Mart 2020’den bu yana Six Senses Kocataş Mansions İstanbul’un mutfağını yönetiyor.

Şunlara da göz atın;

  1. Dana etli yemekler
  2. Et nasıl marine edilir?
  3. Et marine sosları
  4. Et mühürleme teknikleri
  5. Kuzu eti nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yemeklerdeki Yağı Azaltmanın 9 Püf Noktası
Mide Gribine Ne İyi Gelir: 5 Farklı Çözüm
Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği
Gargara Suyunun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Cilt Maskelerinde Kullanılan ve Cilde Zarar Veren 5 Malzeme
Dr. Oetker'in ferahlık veren yeni lezzetleri: Cool Lime ve Berry Hibiscus!