Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Denizden Tarifler
Masterchef Mehmet Yalçınkaya, ‘Balığın iade-i itibarı’ mottosu ve 35 yıllık kariyerinin birikimiyle 84 özel tarif içeren ilk kitabı “DENİZDEN” ile sizleri bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.

Fotoğraf: HANDE GÖKSAN


Mehmet Yalçınkaya’nın çok özel tariflerine Fotoğrafçı Hande Göksan’ın mükemmel karelerinin eşlik ettiği DENİZDEN kitabında deniz mahsullerinin hikayesi, pişirilme teknikleri, eşsiz lezzetlere dönüştürülme aşamaları ve sunumu en ince ayrıntılarına kadar anlatılıyor. Bizi her yemeğin temelinde yatan denge ile tanıştıran kitap, Yalçınkaya’nın hikayelerini paylaştığı onlarca çeşit balığın sofralardaki yerini yeniden tanımlamayı hedefliyor.


‘Geleneksel Dokunuş’, ‘Modern Dokunuş’, ‘Surf&Turf’, ‘Kreatif’ ve ‘Fermente’ ile 5 özel bölümden oluşan ilk kitabı ile bir yandan balık tüketimindeki kişisel farkındalığa dikkat çekerken bir yandan da doğaya saygı üzerine bir sosyal sorumluluk misyonu üstlenen Masterchef Mehmet Yalçınkaya; “Bundan 50 yıl sonra sofralarınızda hamsi olmayacak, uyarıyorum; doğa sinyal veriyor” diyerek doğaya ve nesillerin devamına saygı duymamız gerektiğinin altını çiziyor. Haydi gelin bu kitaptan 3 şahane tarifle balık lezzetinin keyfine varalım.

  1. Maden


Istakoz kuyruğu, mürekkep ve gnocchi ile hazırlanan nefis bir tarif..

  1. Gömeç


Kuzu eti, karides ve sos eşliğinde sunulan nefis gömeç tarifi..

  1. Ahtapot Maltız


Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, nefis bir alternatif.


Şunlara da göz atın;

  1. Şef Mehmet Yalçınkaya kimdir?
  2. Masterchef 2021 yarışmacıları
  3. Masterchef 2021 bölüm özetleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği
Gargara Suyunun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Cilt Maskelerinde Kullanılan ve Cilde Zarar Veren 5 Malzeme
Dr. Oetker'in ferahlık veren yeni lezzetleri: Cool Lime ve Berry Hibiscus!
Kıbrıs’ın Zengin Mutfak Kültürü Modern Dokunuşlarla Buluştu
Egzersizden Önce Yiyebileceğiniz En İyi 8 Besin