ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MADEN

Maden

Maden

Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Masterchef Türkiye yarışmasında jürilik yapan Şef Mehmet Yalçınkaya’dan balık lezzetinin keyfine varacağınız çok özel bir tarif. Siyah mürekkep, ıstakoz kuyruğu, semolina unu  ve deniz tarağıyla hazırlanan bu yemek, hem şık görünümü, hem de lezzetiyle dikkatleri üzerine çeker. Malzemeler hazırsa, maden tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Maden Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet ıstakoz kuyruğu
  • 100 g sade yağ
  • 1 adet siyah mürekkep
  • Gnocchi
  • 1 adet büyük boy patates
  • 180 g un
  • 50 g Semolina unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 15 g mürekkep balığı mürekkebi
  • 5 ml zeytinyağı
  • Tuz
  • Tane karabiber (Taze çekilmiş)

Krem kapari sos için

  • 200 g krema
  • 30 g kapari çiçeği turşusu
  • 50 g Frenk soğanı (İnce doğranmış)
  • 20 cl beyaz şarap
  • 60 g tereyağı
  • Tuz
  • Tane karabiber (Taze çekilmiş)

Garnitür

  • Deniz ıspanağı

Maden Nasıl Yapılır?

  • Siyah mürekkep gnocchi için patatesi kabuğu ile hafif diri kalacak şekilde haşlayın ve daha sonra kabuklarını soyun. Yeterince soğuduğunda rendenin kalın bıçaklı tarafı ile rendeleyin.
  • Derin bir kapta un, semolina unu, yumurta ve yumurta sarısı, mürekkep, rendelenmiş patates, zeytinyağı ve baharatları ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru streç film ile kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dolaptan hamuru alıp üç eşit parçaya bölün. Silindir şeklinde açın ve çakıl taşı büyüklüğünde kesin. Eliniz ile bu parçalara taş görüntüsü verin.
  • Bir tencerede 90 derecede ısıtılmış suyun içine hamurları atın, su yüzeyine çıkana kadar bekletin ve süzün. Hamurları zeytinyağı, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ile lezzetlendirin.
  • Krem kapari sos için tereyağını tavada eritin ve beyaz şarabı ekleyin. Yüksek ateşte 2-3 dakika çektirdikten sonra kremayı ilave ederek yüksek ateşte çektirmeye devam edin ve soğumaya bırakın.
  • İyice homojen bir hale gelmesi ve ayrışmaması için sosu blenderden geçirin. Hazırlanan sosa frenk soğanı ve kapari çiçeği turşusunu ekleyin.
  • Istakozun kuyruk kısmının kabuğunu makas yardımıyla açın ve etini alın. Bir tavaya sade yağı alarak ıstakoz etini sade yağda mantolayın. Kenara alın üzerine tuz serpin.
  • Sostan kapari çiçeği turşusunu çıkararak sosu servis tabağına dökün, üzerine ıstakoz kuyruğunu ve gnocchileri yerleştirin. Deniz ıspanağı ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!