Şambali Tatlısı Üzerine Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şambali tatlısının üzerine genellikle bir adet bütün badem veya ceviz konur. Piştikten sonra tatlı ılık şerbetle buluşturulur. İsteğe bağlı olarak Antep fıstığı veya hindistan cevizi ile süsleme yapılabilir.

Tatlıyı daha çekici yapmak için üzerine hafif şeker serpilebilir. Şerbet sayesinde tatlı yumuşak ve nemli bir kıvam kazanır. Sunum sırasında dilimlerin üzerine ekstra süslemeler eklenebilir.

Bütün badem veya ceviz

Tatlının her diliminin üzerine bir adet yerleştirilir.

Şerbet

Tatlı piştikten sonra sıcak veya ılık şerbet dökülür.

Toz şeker (isteğe bağlı ekstra)

Şerbetle birlikte tatlıyı daha parlak ve tatlı yapmak için hafif serpilebilir.

Süsleme (isteğe bağlı)

Antep fıstığı veya hindistan cevizi gibi malzemeler görsel ve aromatik olarak kullanılabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Şambali Şerbeti Kaç Saatte Çeker?
  2. Şambali Tatlısı Şerbeti Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
  3. 1 Kg Şambaliden Kaç Adet Olur?
  4. Şambaliye Yumurta Konur Mu?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak