Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Poğaçalarınızın fırından çıktığında pastane vitrinindekiler gibi altın rengi ve parıl parıl olmasını ister misiniz? İşin sırrı basit birkaç dokunuşta saklı. Peki; poğaçanın üstünün parlak olması için ne yapmalı? İşte cevabı.
Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?

Ev yapımı poğaçalar her zaman en lezzetli atıştırmalıklardan biri olmuştur. Ancak lezzet kadar görsellik de önemlidir. Özellikle üstü altın sarısı, parlak ve iştah açıcı görünen poğaçalar sofralarda adeta göz kamaştırır. Doğru malzeme ve doğru teknik ile sizler de üstü parlak poğaçalar elde edebilirsiniz. Peki; poğaçanın üstünün parlak olması için ne yapmalı? İşte o yöntemler!

poğaça

Yumurta Sarısı Sürmek (En yaygın yöntem)

  1. 1 adet yumurtanın sadece sarısını ayırın.
  2. İçine çok az (1 çay kaşığı kadar) sıvı yağ veya süt eklerseniz daha homojen sürülür ve daha parlak olur.
  3. Fırına vermeden hemen önce poğaçaların üzerine sürün.

Sütle Karışık Yumurta Sarısı

  1. 1 yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı süt.
  2. Bu karışım, hem parlaklık hem de yumuşak bir üst yüzey sağlar.

Piştikten Sonra Sürmek (Alternatif yöntem)

  1. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine çok az tereyağı sürerseniz, parlak ve nefis kokulu bir yüzey elde edersiniz.
  2. Ama bu yöntem çıtır değil, daha yumuşak bir kabuk isteyenler için uygundur.

Şekerli Su (Vegan Alternatif)

  1. 1 yemek kaşığı suya çok az toz şeker ekleyin, karıştırın ve piştikten sonra hafifçe sürün.
  2. Vegan ya da yumurta kullanmak istemeyenler için bir seçenektir, ama parlaklık yumurta kadar etkili olmaz.

En parlak ve klasik görüntü için en garantili yöntem yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı süt veya sıvı yağ karışımıdır. Fırına atmadan hemen önce sürmeniz yeterli.

Şunlara da göz atın:

  1. Poğaça En Güzel Hangi Ayarda Pişer?
  2. Mayalı Poğaça Neden Sert Olur?
  3. Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  4. Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
  5. Mayalı Poğaça Neden Kabarmaz?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Makarna Suyuna Neden Yağ Konur?
Filizlendirilmiş Mercimek Çiğ Yenir Mi?
MasterChef Türkiye yeni sezon 2025-2026: MasterChef yeni sezon ne zaman başlıyor?
Taste Atlas Açıkladı: Türk Kahvaltısı Dünyanın Zirvesinde
Yaz Sofralarına Yakışır 15 Bayram Lezzeti
Sakatat Nasıl Saklanır?