Poğaça En Güzel Hangi Ayarda Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Sabah kahvaltılarının, beş çaylarının ve misafir sofralarının vazgeçilmezi poğaça, doğru pişirme tekniğiyle adeta bir şölene dönüşebilir. Mis gibi kabaran, altı kızarmış, içi yumuşacık bir poğaçanın sırrı sadece hamurunda değil; doğru fırın ayarında gizlidir. Peki, poğaça en güzel hangi ayarda pişer?

Lezzetli bir poğaça yapmak sadece güzel bir tarifle bitmez; fırın ayarını doğru seçmek de en az hamur kadar önemlidir. Çok yüksek ısıda dışı yanıp içi çiğ kalabilir, düşük ısıda ise kabarmadan sönük kalabilir. Peki; poğaça en güzel hangi ayarda pişer? İşte yanıtı.

En İdeal Fırın Ayarı

  1. Sıcaklık: 180°C
  2. Fırın tipi: Alt-üst fanlı ya da sadece alt-üst (fanlı fırın kullanıyorsanız 170°C yeterli olabilir)
  3. Pişirme süresi: 20–30 dakika arası (poğaçanın büyüklüğüne ve içeriğine göre değişir)

Ek İpuçları

  1. Turbo ayar (sadece fan): Poğaçaları kurutabilir. Altı pişmeden üstü kızarabilir. Tavsiye edilmez.
  2. Alt-üst fanlı ayar: İçin iyi kabarma sağlar, ama çok güçlü fan varsa ısıyı biraz düşürmek gerekir.
  3. Sadece alt ayar: Altı daha iyi pişsin isteniyorsa son 5 dakika bu ayar tercih edilebilir.

Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürüp susam/çörek otu serperek, fırına vermeden önce 5 dakika bekletmeniz de daha güzel kızarmasını sağlar.

Şunlara da göz atın:

  1. Mayalı Poğaça Neden Sert Olur?
  2. Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  3. Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
  4. Mayalı Poğaçanın Bayatlamaması İçin Ne Yapmalı?
  5. Mayalı Poğaça Neden Kabarmaz?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?