Pişi Hamuruna Yoğurt Konur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişi hamuruna yoğurt eklenirse hamur daha yumuşak ve hafif kabarık olur. Yoğurt, pişiye hafif ekşimsi bir lezzet katar. Ancak kullanımı zorunlu değildir; su, süt ve maya ile de klasik pişi yapılabilir.

Yoğurt, pişi hamuruna nemlilik ve esneklik kazandırır. Hamurun kabarmasına ve gevrek olmasına yardımcı olur. Fazla yoğurt eklenirse hamur cıvık olabilir, kıvamına dikkat etmek gerekir.

Yumuşaklık ve kabarma

Yoğurt, hamuru yumuşatır ve pişerken hafif kabarmasını sağlar.

Lezzet katma

Hamura hafif ekşimsi bir tat verir, pişiye karakteristik bir lezzet katar.

Mayasız veya az mayalı tariflerde

Yoğurt, mayasız pişi tariflerinde hamurun daha gevrek ve hafif olmas��na yardımcı olur.

Sıvı miktarı dengesi

Yoğurt, su veya süt yerine kullanılırsa hamurun kıvamını ayarlamak gerekir; fazla eklenirse hamur cıvık olur.

Alternatif seçenek

Yoğurt kullanmak zorunlu değildir; klasik pişi tariflerinde sadece un, tuz, su ve maya da yeterlidir.

Şunlara da göz atın:

  1. Pişi Neden Lastik Gibi Olur?
  2. Mayasız Pişi Hamuru Bir Gece Önceden Yapılır Mı?
  3. Pişi Hamuruna Yumurta Konulur Mu?
  4. Kabartma Tozuyla Pişi Yapılır Mı?
  5. Pişi Hamuru Yapmanın 7 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?