Patlıcanın acısı, doğranıp tuzla ovulduğunda da önemli ölçüde azalır. Sütle bekletmek hem acılığı giderir hem de kızartırken fazla yağ çekmesini önler. Ayrıca olgun ve küçük patlıcanlar genellikle daha az acıdır.
Patlıcanları doğradıktan sonra bol tuzlu suya koyun ve 20–30 dakika bekletin. Bu işlem, acı suyunu dışarı atar.
Dilimlenmiş patlıcanların üzerine tuz serpip ellerinizle hafifçe ovun, ardından 15–20 dakika bekletin. Sonra yıkayıp kurulayın.
Tuzlu su yerine süt içinde 15–20 dakika bekletmek, hem acılığı alır hem de kızartırken fazla yağ çekmesini önler.
Patlıcanın kabuğundaki bazı maddeler acılığa neden olabilir. Bu yüzden alacalı soyma yöntemiyle acılığı azaltabilirsiniz.
Patlıcan çok beklemişse veya içi tohumlanmışsa daha acı olur. Küçük, parlak ve diri patlıcanlar genellikle acı değildir.
Şunlara da göz atın:
Buzluğa Atmalık Patlıcan Yapmanın 4 Tüyosu