Patlıcan Turşusunun Suyu Nasıl Hazırlanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Patlıcan turşusunun suyu için genelde tuz, sirke ve su karışımı hazırlanır. İsteğe göre sarımsak, karabiber veya limon eklenerek lezzet artırılır. Bu karışım soğutulduktan sonra patlıcanların üzerine dökülüp kavanoz kapatılır.

Patlıcan turşusu suyu, tuz ve sirkenin kaynatılıp soğutulmasıyla elde edilir. İçine sarımsak ve baharat eklenerek aroması zenginleştirilir. Hazırlanan su, haşlanmış patlıcanların üzerine dökülüp fermente olmaya bırakılır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak