Patlıcan turşusu suyu, tuz ve sirkenin kaynatılıp soğutulmasıyla elde edilir. İçine sarımsak ve baharat eklenerek aroması zenginleştirilir. Hazırlanan su, haşlanmış patlıcanların üzerine dökülüp fermente olmaya bırakılır.
1 litre kaynamış ve soğumuş suya yaklaşık 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın.
Her litre su için yarım su bardağı üzüm veya elma sirkesi ilave edin.
İsteğe göre ezilmiş sarımsak, birkaç tane karabiber tanesi veya bir tutam dereotu tohumu ekleyebilirsiniz.
Karışımı oda sıcaklığında 1–2 saat dinlendirip soğumaya bırakın.
Haşlanmış veya közlenmiş patlıcanları kavanoza yerleştirip hazırladığın turşu suyunu üstünü tamamen örtecek şekilde dökün.
Şunlara da göz atın:
Patlıcan Turşusunun Yanına Ne Gider?
Patlıcan Turşusu Kaç Günde Olur?